Veganii pot spune că beneficiază de o calitate mai bună a vieții?

În ultimii ani, un număr tot mai mare de oameni au început să adopte un stil de viață centrat pe o dietă fără produse de origine animală. O dietă sănătoasă axată pe leguminoase, fructe, cereale, semințe și nuci, poate înlocui cu ușurință carnea, spun nutriționiștii.

Thelife.ro este un site care promovează un stil de viață sănătos, oferind utilizatorilor o mulțime de cunoștințe despre modul în care organismul uman reacționează la diferite boli și diete. Mai mult decât atât, aveți acces la conținut informativ care vă ajută să descoperiți sfaturi și trucuri pe care le puteți aplica în viața de zi cu zi în relațiile cu familia sau cu prietenii.

Revenind la premisa, potrivit căreia majoritatea dieteticienilor cred că un stil de viață vegan sau vegetarian promovează părți mai favorabile ale vieții, există totuși nutriționiști care avertizează că produsele de origine animală conțin substanțe greu de obținut doar pe baza unei diete echilibrate din fructe și legume.

Dietele vegane și cele vegetariene contribuie semnificativ la un stil de viață echilibrat. Pe lângă faptul că oferă beneficii esențiale pentru sănătate, alimentele folosite prezintă un risc scăzut de creștere în greutate, boli de inimă și chiar prevenirea unor afecțiuni cancerigene. Totuși, o parte dintre nutrienții necesari unei diete echilibrate sunt mai greu de obținut în cantități adecvate numai din alimente vegetale, motiv pentru care specialiștii recomandă consumul de suplimente.

Pentru cei care nu cunosc îndeajuns organismul uman, creatina este o moleculă care se găsește în alimentele de origine animală. Această substanță chimică oferă celulelor musculare o rezervă de energie, ușor de accesat, permițându-le să performeze la un nivel mai ridicat de forță și rezistență. Drept urmare, sportivii de înaltă performanță și cei care fac exerciții fizice în mod obișnuit pentru a spori creșterea sau forța musculară au nevoie de o dietă bogată în carne.

Leave a Comment