Vedete ieftine

Nu ma refer la vedetele ieftine gen pitipoance, ci la un concurs prin care un oarecare producator de salam cauta noua vedeta pentru reclama sa.
Acum ceva ani, respectivul producator de salam a scos o reclama cu succes comercial in care o pustoaica simpatica pronunta cu inocenta caracteristica varstei numele salamului. Acum, adulta deja, ii indeamna pe alti copii sa devina celebritati in noul spot publicitar pentru acelasi salam.
Draguuuuut, asa-i? Daca ai copil intre anumite limite de varsta, il pui pe un fundal uniform deschis la culoare si il filmezi spunand de minim trei ori numele salamului, ai sansa de a-ti face copilul vedeta. Deci: filmezi copilul, pe fundal deschis, copilul spune numele salamului, esti selectat, urmeaza drumuri si filmari si gata, ai copil vedeta.
Concursul precizeaza ca singurul premiu atribuit in campanie este aparitia in spotul publicitar (deci nu se dau bani). Daca intri pe site-ul concursului, vezi cel putin cateva zeci de filmulete adorabile, cu copii ai caror parinti doresc sa-i faca vedete.

Cine stie, poate unul din ei va fi vreodata platit pentru o alta prestatie de acest gen. Sau va fi remarcat si platit mai tarziu pentru o alta reclama. Sau il va recunoaste vanzatoarea de la magazin si-i va da cu 50 de grame in plus la salamul cumparat de la magazin. Sau poate o batranica simpatica ii va oferi o bomboana in statia de autobuz. Sau poate vecinii il vor privi altfel dupa ce-l vor vedea la televizor. Sau poate va face regulile jocului in grupul de amici, avand in vedere ca este un star TV. 
Dar deja intru in amanunte. Ce stiu eu despre celebritate si beneficiile ei? Sunt doar o toanta care are impresia ca orice munca trebuie platita si ca cimitirul e plin de celebritati sarace si singure. V-am zis, gandire de om obscur. Nu ma ascultati, filmati-va copiii spunand numele salamului: salam…