Valencia, orașul care vă oferă obiective turistice de vis

Dacă vă autointitulați un iubitor al city break-urilor și vreți să vă bucurați în viitorul apropiat de un city break în Valencia, Fabrica de Vacanțe vine cu o veste bună pentru toți iubitorii de excursii și călătorii, iar asta pentru că vă oferim șansa să plecați într-un city break în Valencia, unul din cele mai iubite orașe din Spania. Cunoscut pentru frumusețea locurilor, dar și pentru ospitalitatea locuitorilor din zonă, Valencia rămâne o destinație de vacanță pe care nu ar trebui să o ratați.  Valencia are multe dintre lucrurile care atrage turiștii în Spania, toate într-un singur loc: orașul are un centru vechi vibrant, cu un nod de străduțe și clădiri medievale splendide, cum ar fi Lonja de la Seda, inclusă chiar în Patrimoniul UNESCO.

Valencia este un oraș situat chiar pe malul Mării Mediterane, așa că vă puteți bucura aici de plaje largi de nisip și de bucătăria delicioasă care atrage turiștii an de an.

Astfel, dacă veți alege să mergeți într-un city break în Valencia, trebuie să știți că există multe obiective turistice care merită vizitate odată ce ați ajuns aici.

  1. Orașul Artelor și Științelor

Poate fi dificil să te poți concentra pe ceea ce vă oferă Orașul Artelor și Științelor. Atracția acestui loc este constituită dintr-un ansamblu uluitor de structuri ultra-moderne cărora li se oferă o calitate eterică. În aceste clădiri se află locații culturale și atracții istorice și geografice, cum ar fi L’Hemisfèric, un planetariu și cinema IMAX, sau uluitor L’Umbracle, o colecție botanică de specii de plante originare din Valencia. Dacă ajungeți aici, este ideal să rezervați un loc din timp, pentru a evita cozile.

Vedeta Orașului Artelor și Științelor este acest Oceanogràfic de ultimă generație care s-a deschis în 2003. Cu 45.000 de animale individuale din 500 de specii diferite, nu veți găsi o altă atracție de această la fel de spectaculoasă în Europa. Acvariul este organizat pe zece zone, fiecare sintetizând un mediu distinct și folosind apă de mare reală.

2. La Lonja de la Seda

Această clădire maiestuoasă de la sfârșitul secolului al XV-lea este un sit UNESCO și este considerată capodopera arhitecturii gotice din Valencia. La Lonja de la Seda este cel mai frumos monument al epocii de aur a Valencia, de pe vremea când orașul era unul dintre principalele centre comerciale și culturale ale Europei.

3. Catedrala din Valencia

Această catedrală gotică solemnă a orașului datează din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, cu modificări renascentiste, baroc și neoclasice făcute în următoarele câteva sute de ani. Dacă ajungeți acolo, intrați înăuntru pentru a vedea picturi renascentiste din secolul al XV-lea ale unor artiști precum valencianul, Jacomart, precum și câțiva din Roma comandate de Papa Alexandru al VI-lea.

Leave a Comment