Un vin bun nu il gasesti oriunde

Pentru ca vinul este o bautura atat de populara, oricine ar trebui sa stie care sunt cele mai bune soiuri si care se potrivesc in fel si fel de contexte. Un vin de calitate poate sa faca diferenta, insa cele mai multe din comert stau deficitar la acest capitol, astfel ca cine isi doreste sa aiba parte de o experienta grozava de fiecare data cand savureaza un pahar de vin poate apela la crama Budureasca. Aici exista o garantie a calitatii si la mare cautare sunt vinurile seci autohtone, in special cele rosii.

Studiile arata ca vinul consumat ocasional si in cantitati moderate este chiar sanatos si mai benefic pentru organism decat daca nu s-ar consuma deloc. Acest lucru este datorat antioxidantilor care se regasesc in vinul rosu pentru ca acestia pot influenta efectele problemelor de natura cardiovasculara. In schimb, odata ce sunt depasite dozele recomandate, toate aceste efecte benefice devin adevarate riscuri pentru sanatate. In acelasi timp, vinurile rosii seci nu sunt toate la fel pentru ca poate sa difere valoarea substantelor benefice pentru organism, iar un bun exemplu in acest sens este vinul Cabernet Sauvignon care e mai concentrat decat un Pinot Noir, ceea ce presupune ca este mai sanatos.

De asemenea, vinul rosu sec este mai recomandat decat cel alb, rose si cele dulci, dar conteaza si gradul de alcool, mai benefice fiind considerate cele sub 13 grade. Asadar, vinurile rosii cu o valoare mai ridicata de tanin sunt, din nou, considerate superioare. E bine de stiut si faptul ca majoritatea vinurilor rosii sunt produse din aceeasi specie de struguri, capitol la care putem aminti atat de Merlot, Cabernet Sauvignon, cat si Pinot Noir. Mai mult, aceasta specie de vita de vie nici nu provine din Franta, contrar parerilor populare, ci chiar din Europa de Est.

Vinurile seci rosii chiar imbatranesc mai bine in timp in comparatie cu vinurile albe, insa pentru a obtine cele mai mari performante in acest sens e important ca acestea sa fie pastrate in conditii optime. Cine este in cautarea unui vin de calitate a nimerit in locul potrivit la Budureasca pentru ca aici se gasesc o multime de variante grozave, fiind imposibil sa nu se gaseasca solutia optima pentru o seara memorabila petrecuta in compania celor dragi. Gasesti vinuri seci autohtone, capitol la care putem aminti, printre altele, de Noble 5 din 2016, o optiune numai buna pentru fripturi si branzeturi. Merita descoperit si Origini Feteasca Neagra din 2015 care se poate asocia cu preparatele rafinate din carne de vanat, dar si cu carnea rosie sau cea de porc. Optiunile sunt mai variate, iar toate acestea pot fi descoperite la Budureasca din numai cateva click-uri, acesta fiind locul ideal pentru toti cei care isi doresc vinuri de calitate.

Leave a Comment