Tarife pentru sedinte de psihoterapie

Psihoterapia devine o necesitate in momentul in care un anumit individ prezinta anumite stari, reactii si comportamente incontrolabile care ii afecteaza viata in mod direct si carora nu le poate gasi de unul singur o cauza logica. Prin apelarea la servicii de specialitate, pacientul nu doar ca va obtine ajutor si sprijin din partea psihologului spre a gasi impreuna drumul spre vindecare. Acest pas esential reprezinta deja o etapa importanta in procesul de tratare, acceptand situatia in care se regaseste si totodata constientizand nevoia de asistenta.

De ce este nevoie de psihoterapie?

Sedintele de psihoterapie au menirea de a ajuta pacientii sa inteleaga de ce se intampla anumite lucruri in viata lor. Reactii sau comportamente incontrolabile isi au punctul de declansare in evenimente de mult apuse, pe care constientul incearca sa le reprime. Tocmai din acest motiv devine atat de grea constientizarea cauzelor care stau la baza situatiei curente. Psihoterapeutul are rolul de a aplica anumite tehnici si instrumente de specialitate in vederea deblocarii acelor ganduri si emotii ascunse si greu accesibile fara ajutor.

Aceste aspecte se aplica nu doar in cazul adultilor care au deja o personalitate bine conturata, ci mai ales in cazul copiilor si adolescentilor care sunt mult mai vulnerabili, si care prezinta o disponibilitate mai mare de modelare in vederea unei dezvoltari optime.

Tratarea afectiunilor de ordin psihologic inca din stadii incipiente face ca drumul spre vindecare sa fie mult mai usor si rapid. In cazul in care ele raman netratate pot degenera in boli mult mai grave, atat de natura psihica, cat si fizica. Din aceste considerente, este nevoie ca pacientul sa beneficieze de sprijin emoțional oferit din partea unui cadru specializat. Trebuie asigurat in permanenta ca exista o solutie pentru fiecare dintre problemele lui, pe care o poate descoperi doar prin cooperare si efort consistent.

Sedinta psihoterapie – pret

Tarifele conturate pentru sesiunile de psihoterapie desfasurate in cabinetul nostru variaza in functie de complexitatea serviciilor vizate, dar si de durata acesteia in anasamblu. Astfel ca, sedintele de terapie de cuplu, cat si cele de evaluare psihologica, fiind cele mai complexe si de lunga durata, intinzandu-se pana la 90 de minute, vor fi tarifate cu pretul de 200 de lei per intalnire. In cazul serviciilor de logopedie si terapie ABA, o sedinta costa 120 de lei, cu o durata de 50 de minute, in timp ce sedintele de psihoterapie pentru copii, adulti si adolescenti, cat si cele de psiho-oncologie sau consiliere psihologica pentru adulti si copii, ajung la maximum 150 de lei per sedinta, durata medie fiind de asemenea de 50 de minute. In acest mod ne dorim sa furnizam servicii atat de necesare la preturi nu foarte mari, pentru a nu impiedica anumiti pacienti sa renunte la ideea de a apela la ajutor de specialitate din cauza problemelor de ordin financiar.

Leave a Comment