Sunt o multime de motive pentru care sa instalezi un kit GPL

Pentru ca in ultima perioada pretul benzina s-a marit din ce in ce mai mult, iar pretul gazului este la jumatate este un motiv pentru a-ti monta instalatie GPL.

In prezent tot mai multi soferi isi monteaza instalatii GPL pe masini, indiferent ca sunt masini mai scumpe sau mai ieftine, din dorinta de a-si reduce costurile facturilor la combustibil tot mai mult.

Principalul avantaj al montarii GPL este ca pretul gazului este mult mai mic atunci cand aveam nevoie sa efectuam un plin la masina.Practic, pretul unui litru de GPL este la jumatatea unui litru de benzina.

Inainte de a-si monta GPL pe masina, multi soferi se intreaba daca va creste consumul de combustibil fata de cel pe benzina.Conform statisticilor, consumul va creste daca masina va functiona cu gaz, dar aceasta crestere nu este una standard, ci este in functie de masina.Chiar si asa, consumul poate varia cu un plus de la 1 litru pana la 5 litri la 100 km parcursi.Indiferent cat ar fi acest plus al consumului, se merita investitia in GPL intrucat pretul gazului este la jumatate fata de cel al benzinei.

O alta problema pe care o ridica tot mai multi soferi este aceea daca dupa ce montam GPL se strica motorul.Raspunsul este ca nu deoarece acum instalatiile GPL sunt secventiale si astfel nu dauneaza deloc motorului, ci cu ajutorul lor motorul se pastreaza curat fara alte depuneri ca in cazul masinilor diesel sau pe benzina.

Ca aceste instalatii sa ne protejeze motorul este recomandat sa le folosim de la un producator de renume care produce instalatii de calitate, verificate si cu un control al calitatii mai riguros.Un pret mai mare inseamna si ca instalatia are componente mai bune care ofera o fiabilitate crescuta, deci un pret mare inseamna un pachet de avantaje clare.

Din pacate inca exista multe discutii ca cum instalatia de gaz este periculoasa.Acestea sunt doar povesti deoarece rezervorul de gaz este construit din otel extrem de gros care rezista inclusiv la un glonte de pistol.De altfel pot exista senzori si valve cu inchidere automata in cazul unei scurgeri de gaz.Astel, o masina cu GPL este la fel de sigura ca una pe benzina sau pe motorina.

Desi pe piata exista produse dedicate unui motor care functioneaza pe gaz, AGR recomanda ca motorul sa functioneze exact cu produsele specificate in cartea masinii.

Uleiurile speciale pentru GPL sunt, in general, produse de marketing, avantajele acestora fiind greu de dovedit fata de un ulei obisnuit. Cat despre bujii, acestea trebuie sa fie modelul de fabrica al masinii, pentru ca motorul sa functioneze la fel si pe benzina, si pe gaz.

In ceea ce priveste revizia masinii, aceasta trebuie efectuata la fiecare 10.000 sau 15.000 km la fel ca in cazul masinilor cu motor pe benzina sau pe motorina.

Daca iti doresti si tu, monteaza gpl la AGR AutoGas Group.

Leave a Comment