Pentru cât timp vor mai circula automobilele cu motor cu ardere internă?

Potrivit ultimelor reglementări în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, era vehiculelor cu combustie pare că se va încheia în următorii câțiva ani. Guvernele de la nivel mondial au început să ia atitudine, forțând producătorii auto să se orienteze către tehnologiile mai puțin poluante.

Cel puțin în prima jumătate a anului, majoritatea articolelor publicate pe thecars.ro dezvăluie modul în care se mișcă adoptarea acestor tehnologii verzi în cadrul marilor companii de profil. Trecerea către o industriei auto complet electrificată este un proces complicat care ar putea dura ani până să devină un obiectiv atins, motiv pentru care autoritățile de guvernare au impus ca începând din 2030, toate vehiculele să se deplaseze pe o platformă 100% electrică. Demersurile în acest sens au început să apară în urmă cu câțiva ani, însă lucrurile se vor concretiza abia după ce toate companiile constructoare de mașini vor conștientiza cu adevărat schimbarea.

Accesați thecars.ro și puneți-vă la curent cu schimbările care vor avea loc în viitorul apropiat. Site-ul vă pune la dispoziție informații actualizate și articole care descriu în detaliu specificațiile vehiculelor electrice care au fost lansate sau care urmează să aibă debutul oficial. La o primă documentare, puteți observa că majoritatea producătorilor au luat atitudine în ceea ce privește electrificarea modelelor, fiecare încercând să scoate versiuni mai puțin poluante ale modelelor clasice.

Deși industria verde pare să fie singura sursă de energie pe viitor, conceptul este încă unul străin în țările mai puțin dezvoltate, ceea ce este o problemă care se resimte în conștientizarea și pregătirea oamenilor pentru noile locuri de muncă. Grupul Renault este unul dintre companiile producătoare de vehicule care au cerut zilele acestea prelungirea termenului limită, înșiruind o listă de motive care explică dificultatea acestora de a face o trecere radicală la o industrie electrificată și de a-și păstra poziția pe piață.

Cert este că aceste reglementări vor fi puse în vigoare mai devreme sau mai târziu, iar constructorii auto trebuie să se conformeze și să se concentreze pe dezvoltarea de noi tehnologii de producție, astfel încât să-ți mențină supremația. Prelungirea termenului limită este puțin probabil să se întâmple, din cauza presiunilor sociale care blamează exploatarea resurselor naturale și încălzirea globală. Un exemplu de urmat în adoptarea și normalizarea acestor legi la nivelul Europei  îl reprezintă Mercedes-Benz, companie care a scos de curând trei modele pur electrice pentru a-și întregi gama de mașini nepoluante: EQE, EQB, EQS. BMW pare să o ajungă din urmă, alături de alți producători asiatici. Începând cu 2025 vom putea simți primele modificări cel puțin la nivel european, deoarece politicile asiatice par să fie mai îngăduitoare cu tehnologiile poluante. 

Leave a Comment