Mi-ar placea sa merg intr-un city break in capitala Olandei

Daca iti faci planurile pentru urmatorul tau concediu, cu siguranta, ai la indemana tot felul de optiuni catre care sa te orientezi. Poate iti pui la cale o vacanta scurta in Amsterdam intrucat aceasta este una dintre cele mai populare destinatii si oricine va avea parte de o experienta de neuitat. Cu Fabrica de Vacante totul este mult mai simplu, astfel ca deja poti incepe sa iti faci bagajele si, in plus, ti-am pregatit cateva propuneri de care merita sa tii cont.

Palatul Koninjlijk

Initial aceasta cladire a fost folosita ca Primarie, insa mai apoi a fost transformata in palat atunci cand fratele lui Napoleon, regele Louis I al Olandei a fost incoronat. Exteriorul a fost realizat in asa fel incat sa imite cladirile publice din capitala Italiei, iar astazi constructia este folosita de catre Casa Regala Olandeza, insa este deschisa publicului in cea mai mare perioada a anului.

De Wallen

Probabil ca toata lumea a auzit de cartierul rosu din Amsterdam, iar acesta reprezinta o adevarata atractie. Totul nu se rezuma numai la distractie, prostitutie si droguri legale, ci este un important punct al orasului, iar aici se regaseste si cea mai veche biserica din Amsterdam, construita in stil gotic, Oude Kerk.

Scheepvaartmuseum

Muzeul National Maritim reprezinta o alta atractie a orasului si merita descoperit de catre toti cei care ajung in capitala olandeza. Cladirea in sine a fost construita la mijlocul anilor 1600, iar astazi gazduieste 18 camere ticsite cu artefacte, astfel ca vizitatorii pot intra in pielea comertului maritim de la acea vreme. Nu trebuie sa fii pasionat de istorie pentru a vizita acest muzeu, insa trebuie sa aloci cateva ore pentru a descoperi principalele atractii.

Vondelpark

Parcul a fost deschis publicului la mijlocul secolului al XIX-lea si si-a capatat numele doi ani mai tarziu dupa ce in cadrul sau a fost amplasata o statuie a scriitorului olandez Joost van den Vondel. Aceasta reprezinta o capodopera a faimosului sculptor Louis Royer, iar parcul este un punct important in care te poti feri de aglomeratia orasului si in care sa te relaxezi dupa o zi plina.

Bloemenmarkt

Aceasta este singura piata de flori pe apa, iar aici se aduna zilnic vanzatori care isi umplu barcile cu fel si fel de flori. Astfel, daca vrei sa pregatesti un buchet pentru persoana iubita, Bloenmenmarkt este locul catre care sa te orietezi. Infiintata in 1862, piata este o adevarata atractie pentru turisti, asadar ca o vacanta scurta in scurta in Amsterdam trebuie sa includa si o vizita aici.

Cu siguranta ai acces la o multime de atractii in capitala olandeza, motiv pentru care trebuie sa iti alcatuiesti itinerariul cu minutiozitate pentru a fi sigur ca le incluzi pe toate cele care conteaza.

Leave a Comment