In lumea medicala curatenia trebuie sa fie luna

Curatenia este cea mai buna metoda de decontaminare in unitatile sanitare, prin care se indeparteaza microorganismele de pe suprafete, obiecte sau piele. Prin utilizarea metodelor si produselor profesionale de curatare si igienizare a suprafetelor incaperilor, obiectelor si echipamentelor se va realiza o decontaminare in procent foarte mare, aproximativ la fel ca in cazul unei dezinfectii profesionale. Principalul avantaj al curateniei amanuntite este faptul ca aceasta actioneaza asupra tuturor microorganismelor.

Pentru ca exista o varietate de unitati sanitare, iar cerintele de igiena sunt diferite, starea de curatenie a acestora trebuie sa respecte cerintele spatiilor medicale. Spatiile si echipamentele cu care se lucreaza in spitale trebuie sa fie intr-o stare perfecta de curatenie si trebuie sa fie intretinute pentru o buna desfasurare a activitatilor zilnice medicale.

Curatenia este un factor vital in domeniul medical si trebuie efectuata cu produse profesionale si special concepute pentru a elimina bacteriile. In acest sens, la medaz vezi oferta la produse profesionale pentru curatenie.

Cand ne gandim la o curatenie generala folosim produse cum ar fi carucioarele de curatenie, mopuri profesionale, produse din hartie de unica folosinta cum sunt prosoapele de hartie, rolele medicale pentru paturi si rolele industriale, aspiratoarele profesionale.

Pe langa curatarea spatiilor si a instrumentelor de lucru, personalul medical trebuie sa puna accent si pe dezinfectarea mainilor inainte si dupa fiecare pacient cu care interactioneaza. Datorita numarului mare de microorganisme care se  regaseste pe maini, dezinfectia igienica a mainilor este cea mai importanta masura pentru reducerea incarcaturii microbiene, si din acest motiv trebuie sa se foloseasca un dezinfectant profesional pentru maini.

La capitolul curatenie, foarte important este ca personalul de serviciu sa fie foarte atent la indicatiile de pe etichete, deoarece nu trebuie sa amestece produsele si sa nu foloseasca acelasi mop pe sectii si pe holuri. Recomandarea este ca trebuie sa foloseasca ustensile diferite pentru fiecare spatiu, iar solutiile sa fie tinute in camera care are aerisire naturala.

Detergenti profesionali joaca un rol important in desfasurarea fara probleme, in conditii sanatoase si sigure, a activitatii din institutiile medicale. Acestia au rolul de a distruge toti microbii si virusii astfel incat mediul sa fie unul steril, in care sanatatea pacientilor si a personalului nu este pusa in pericol. In oferta medaz.ro se gasesc detergenti profesionali potriviti pentru mediile spitalicesti, in care activitatea trebuie sa fie desfasurata in conditii optime de igiena.

Curatenia in interiorul spitalelor si a clinicilor medicale este extraordinar de importanta si din acest motiv este esential sa se foloseasca echipamente de curatenie moderne si produse de curatenie profesionale, ce au o eficienta ridicata si sunt special concepute pentru a fi utilizate cu usurinta si pentru a simplifica intregul proces.

Leave a Comment