Fațetele dentare, calea spre un zâmbet ca „din revistă”

Fațetele dentare sunt protecții subțiri care se potrivesc peste partea din față pentru a le îmbunătăți aspectul, a le proteja de posibile situații de deteriorare și a crea un zâmbet frumos. Aceste protecții se lipesc de dinții naturali și le schimbă lungimea, dimensiunea, culoarea, forma și funcția.

Fațetele sunt un tratament cosmetic dentar, deoarece sunt opționale și sunt plasate din motive estetice. Adesea, această soluție este preferată de mulți pacienți care se confruntă cu probleme stomatologice, acestea fiind cele mai frecvente proceduri cosmetice efectuate de stomatologi.

Majoritatea pacienților optează pentru fațete pentru a-și îmbunătăți aspectul. Cu toate acestea, ele au și funcții de înlocuire și protejează suprafața dintelui supus unei eventuale deteriorări. Prin urmare, sunt o opțiune excelentă pentru cei cărora le lipsesc dinți sau pentru aceia care îi au foarte pătați.

Procedura este relativ rapidă și minim invazivă. În funcție de culoarea dinților și de rezultatul dorit, aceste fațete dentare sunt disponibile în nuanțe diferite.

De ce oamenii aleg fațete dentare la Dr. Kurbe Dental Clinic?

Indiferent dacă un pacient caută tratament pentru a-și recâștiga zâmbetul din cauza unei probleme medicale, din motive cosmetice sau ambele, există multe motive pentru care fațetele dentare sunt de obicei preferate față de alte proceduri.

Motive frecvente pentru care pacienții au fațete dentare:

   • Pacienții care sunt nemulțumiți de lungimea, culoarea sau dimensiunea dinților lor,

   • Dinții ciobiți, crăpați sau rupți

   • Dinți uzați din cauza bruxismului excesiv (scrâșnirea dinților), eroziune și alte obiceiuri nocive

   • Consumul excesiv de apă care este prea bogată în fluor, care poate provoca pete albe  

  • Petele și decolorarea dinților cauzate de medicamentele care tratează infecțiile bacteriene precum infecțiile tractului urinar, acneea, gonoreea și altele. Cafeaua, vinul, fructele și alte alimente sau lichide închise la culoare pot provoca, de asemenea, pete multiple.

Tipuri de fațete

Două tipuri de materiale sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea un furnir dentar, inclusiv:

Fațete de porțelan

Porțelanul este cel mai des folosit material pentru fațete. Cele realizate din acest material sunt de culoarea dinților, versatile, complet personalizate și țin până la 10-15 ani. Fațetele de porțelan sunt realizate din materiale ceramice și sunt mai rezistente la pete decât alte tipuri de produse de același fel. Când s-au introdus fațetele de porțelan, principalul avantaj a fost caracterul conservator și minim invaziv al procedurii.

Fațete detașabile

Fațetele detașabile (făcute la comandă) sunt mai puțin invazive, non-permanente și costă mai puțin decât fațetele tradiționale. Formele superioare și inferioare sunt realizate din dinții pacientului și pot fi îndepărtate în orice moment.

Fațete compozite

Fațetele compozite sunt puțin mai puțin costisitoare decât fațetele din porțelan. De obicei, sunt făcute rapid, ceea ce înseamnă că pot fi fixate în aceeași zi. Compozitul este mai sigur decât porțelanul și de aceea este mult mai accesibil pentru majoritatea pacienților.

Leave a Comment