Este potrivit PVC-ul pentru exterior?

Una dintre deciziile pe care trebuie sa o ia proprietarii de locuinte atunci cand isi renoveaza caminul este tipul usilor pentru exterior, in acest sens fiind mai multe posibilitati, de la lemn, metal si pana la PVC. Bineinteles, fiecare dintre acestea au propriile plusuri si minusuri, insa PVC-ul este bine cunoscut pentru avantajele, astfel ca merita luat in calcul in toate conditiile. Locuintele nu numai ca sunt perfect functionale si practice, insa acestea pot castiga si la capitolul valoare.

Durabilitate

Usile din PVC sunt mult mai puternice si mai rezistente decat cele traditionale din lemn, iar totul se datoreaza constructiei de calitate. Astfel, se vor prezenta in conditii optime de-a lungul timpului, ceea ce presupune ca nu trebuie schimbate ocazional, avand o durata de viata de minim 10 ani. Cu alte cuvinte, se poate spune ca aceste usi trec cu brio testul timpului, nu se decoloreaza de la razele soarelui si nici nu sunt afectate de precipitatii sau conditiile mai putin prietenoase.

Intretinere simpla

Un alt avantaj e reprezentat de faptul ca usile din PVC de exterior sunt foarte usor de intretinut, nu ruginesc, nu se decoloreaza si nu capata un aspect inestetic, fiind suficient ca acestea sa fie sterse ocazional de praf. In acelasi timp, in cazul unui defect, acesta se remediaza in cel mai scurt timp si la costuri minime, pe cand alte variante se dovedesc a fi mult mai complicate de intretinut, in special lemnul.

Izolare termica si fonica

Chiar daca sunt destinate exteriorului, aceste usi din PVC ajuta mult la capitolul izolare termica, astfel incat sa pastreze valorile potrivite la interior, fara a conta cele din exterior. Eficienta energetica este necesara in toate conditiile, pentru ca aerul cald sa nu fie irosit in timpul iernii, iar vara se poate folosi aparatul de aer conditionat pentru a aduce valori cat mai comode. Cu alte cuvinte, se fac economii considerabile la incalzire, iar izolarea fonica reprezinta un alt plus intrucat se aduce mai multa intimitate si scade considerabil nivelul de stres.

Eco

Nu trebuie omis nici faptul ca PVC-ul este foarte prietenos cu mediul inconjurator intrucat se poate recicla ori de cate ori este nevoie de-a lungul vietii sale, acesta fiind un capitol foarte important in ziua de azi.

Mai multa securitate

Totodata, usile de la DHN din PVC care sunt pentru exterior sunt intarite cu placi metalice pentru a fi mult mai dificil de spart, iar acesta este un material foarte stabil, rezistent in fata substantelor chimice si al focului, pentru ca nu intretine flacara, ci ajuta ca aceasta sa fie stinsa de la sine. Pe langa toate aceste plusuri, si preturile sunt foarte avantajoase, astfel ca poti oricand sa alegi acest tip de usa pentru exterior.

Leave a Comment