Endocrinologia este una dintre cele mai complexe ramuri medicale

Sanatatea ar trebui sa fie o preocupare pentru fiecare dintre noi si exista o multime de afectiuni cu care ne putem confrunta, motiv pentru care este esential sa luam masurile adecvate intotdeauna. De exemplu, endocrinologia este acea ramura a medicinei care se ocupa cu identificarea, diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului endocrin. Acesta din urma reprezinta toate glandele endocrine care se gasesc in corp, fiind cele care produc hormonii. Unele dintre cele mai comune afectiuni intalnite sunt hipertiroidia, hipotiroidia sau tiroidita autoimuna, iar fiecare dintre acestea atrag diferite probleme si printre bolile asociate se numara diabetul sau osteoporoza.

Din acest motiv este important ca macar odata pe an sa mergem la o consultatie la endocrinologie, pentru ca medicii sa se asigure de sanatatea noastra, in special pentru ca aceste probleme pot aparea la orice varsta. Si anorexia, obezitatea sau bulimia sunt strans legate de endocrinologie, iar cum afectiunile sunt complexe, este important ca diagnosticul sa fie unul corect, motiv pentru care sunt efectuate diferite teste in cadrul unei consultatii. Asadar, controlul presupune efectuarea anamnezei, o examinare generala si locala, urmand a fi efectuate si diferite alte teste, printre care ecografia tiroidei, care implica folosirea unor aparate cu ultrasunete prin care se determina prezenta sau modificarea unor noduli. Procedura este foarte simpla si nu aduce nici cel mai mic grad de disconfort, astfel ca nu exista motive de teama pentru pacienti.

Mai comod

Totusi, este mult mai comod sa se apeleze la serviciile celor de la DoctorAcasa, care presupun, dupa cum anunta si numele, deplasarea unui medic pana la domiciliul pacientilor. Pe aceasta cale se evita pierderea timpului si nici nu mai este nevoie de asteptarea la cozi interminabile, dar pacientii se simt si in largul lor in propria locuinta si nu au de ce sa fie stanjeniti sau sa evite consultatiile. Totodata, acest serviciu se dovedeste a fi ideal pentru cei care nu au posibilitatea de a se deplasa pana la cabinetele medicilor.

Factori de risc

Afectiunile la nivelul sistemului endocrin sunt foarte comune, iar acestea pot creste odata cu inaintarea in varsta, astfel incat la identificarea semnelor este important sa fie luate masurile adecvate. Printre acestea se numara starile de somnolenta si oboseala, constipatia, uscarea pielii sau schimbarile de greutate fara motiv. In acelasi timp, pot aparea si palpitatiile, starile de anxietate sau senzatia de foame continua, dar si infertilitatea poate reprezenta un semnal de alarma. Nu in ultimul rand, pacientii pot observa si faptul ca parul corporal sau facial creste in exces, dar apar si probleme ale tenului, printre care pigmentarea sau cosurile, iar pielea devine mai flexibila in diferite zone ale corpului, iar o simpla consultatie poate duce la remedierea tuturor acestor probleme inainte de a se agrava.

Leave a Comment