Despre terapia TECAR și efectele sale de lungă durată

Terapia TECAR este o formă de diatermie combinată, precum și de electroterapie. Este o practică medicală care aplică energie electromagnetică țesutului biologic. Frecvența acesteia provine din spectrul de radiofrecvență. Spre deosebire de electroterapie, nu provoacă contracție musculară. Spectrul de lungimi de undă terapeutică variază de la 300 KHz la 1,2 MHz.

Calea curentului de înaltă frecvență și câmpul electromagnetic create sunt determinate de poziția electrozilor și de compoziția corpului pacientului. Câmpul electromagnetic creat, capacitiv sau rezistiv, generează căldură, permițând aplicații terapeutice directe, ușor de gestionat.

Vasodilatația indusă de căldură crește schimbul de substanțe rezultând drenarea zonei inflamate și un aflux de celule reparatoare. Terapia TECAR la preț bun pe care o puteți face la MovKinetic are și proprietăți de calmare a durerii prin stimularea producției de endorfine. În altă ordine de idei, terapia TECAR la preț accesibil pe care o puteți face la MovKinetic, folosește curenți de înaltă frecvență pentru biostimularea țesuturilor cu rezistivitate diferită.

Efectele benefice ale terapiei TECAR sunt utilizate mai ales în kinetoterapie și recuperări medicale, pentru pacienții care prezintă probleme precum:

  • Vânătăi și entorse
  • Reabilitare după operație
  • Afecțiuni rezultate în urma unor activități sportive
  • Probleme musculare
  • Neuropatii
  • Probleme ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor periferice
  • Probleme ale sistemului vascular și limfatic
  • Tulburări ortopedice ale sistemului nervos periferic
  • Dureri acute și cronice ale sistemului muscular sau osos

Aparatul este echipat cu un sistem de detecţie automată şi afişare a nivelului de energie în transferul către pacient pentru optimizarea tratamentului, indicând terapeutului punctul optim de aplicare şi de repetabilitate a tratamentului.

Cum funcționează terapia TECAR la preț accesibil pe care o realizăm în cabinetele MovKinetic

Ți-ai lovit vreodată genunchiul foarte puternic și apoi l-ai frecat pentru a face durerea să dispară? Durerea nu dispare de fapt. Ceea ce se întâmplă este că nervii din jur sunt stimulați de frecare și semnalul de durere de la genunchi devine confuz. Durerea rămâne aceeași, dar creierul nu o percepe atât de mult, iar astfel se creează acea senzație de estompare treptată a durerii. Când treci prin terapia TECAR, un cap de electrod va fi plasat pe locul durerii tale și vei simți un soi de vibrație ușoară. Această senzație creează același efect și funcționează pentru dureri mult mai intense. De asemenea, prin această stimulare a nervilor vi se poate diminua efectul durerii inițiale și poate ușura inflamația.

În plus, căldura îți accelerează metabolismul. Acest lucru face ca sângele să curgă mai repede și să devină mai oxigenat. Rezultatul pe moment? Este transportat mai mult oxigen și alte proprietăți vindecătoare ale sistemelor naturale ale corpului tău sunt transferate în locul cu probleme. Rezultatul general este că durerea dumneavoastră este redusă semnificativ, iar leziunea se vindecă mai repede.

Leave a Comment