De câți bani avem nevoie pentru a duce o viață fericită?

Pe lângă nevoia de a-ți asigura o viață decentă și liniștită, lipsită de griji, cei mai mulți  trăiesc de dragul de a face bani. În ideea de a afla ce se ascunde de fapt în spatele acestui circuit închis, am pus această întrebare unor persoane la întâmplare, astfel încât să obțin o listă diversă de răspunsuri, însă au fost în mare parte aceleași. Am început să citesc cărți de specialitate și să înțeleg de unde a apărut această nevoie constantă de a face bani, chiar dacă ți-ai asigurat fonduri suficiente pentru a trăi fericit pentru tot restul vieții tale.

De mai bine de un deceniu, credința potrivit căreia „banii nu pot cumpăra fericirea” a dominat în întreaga lume. Potrivit studiilor, a câștiga mai mult decât ai nevoie pentru a îndeplini necesitățile fundamentale și a te menține sigur și comod în orice situație este o mentalitate greșită care poate duce la stări de nefericire. Specialiștii care se ocupă cu studiul științelor sociale au convenit asupra unui nou motto „cu cât mai mult cu atât mai bine” care poate fi asociat cu „lăcomia este bună” și are legătură mai mult cu „inegalitatea în materie de bunăstare” pe care o vedem în multe părți ale lumii în momentul de față.

Plăcerea noastră este influențată în mare parte de superioritatea pe care o câștigăm atunci când avem mai multe decât alții. Ne bucurăm de un nivel mai ridicat de bunăstare și, prin urmare, ne simțim mai fericiți dacă putem menține același nivel de viață ca și cei din jurul nostru, însă ce facem dacă nu putem? Dacă vreți să aflați mai multe informații despre puterea banului asupra mentalității noastre și felul în care este perceput de societățile din întreaga lume, accesați thebiz.ro.

Leave a Comment