Ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Majoritatea persoanelor care folosesc epilarea definitiva considera ca epilarea cu laser este sigura si bine tolerata. Se pare ca nu exista riscuri pe termen lung pentru sanatate asociate tratamentului. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta reactii adverse usoare dupa epilarea cu laser. Este intotdeauna o idee buna sa testati tratamentul pe o zona mica de piele pentru a verifica raspunsul la tratament si apoi sa continuati testarea pe o suprafata mare de piele. Cei care doresc sa efectueze un tratament cu epilare cu laser ar trebui sa mearga intotdeauna la un profesionist calificat. La cateva zile dupa tratament, pielea afectata poate deveni rosie, umflata si dureroasa. Multi oameni descriu acest sentiment ca fiind asemanator cu arsurile solare. Cu toate acestea, procesul in sine nu este dureros. Unele reactii adverse pot aparea dupa epilarea cu laser. Cele mai multe efecte secundare sunt usoare si temporare. Oricine are efecte secundare de lunga durata ar trebui sa consulte un dermatolog. Depilarea cu laser provoaca leziuni permanente si necesare radacinilor foliculilor de par care sunt tratati intr-un mod care intrerupe ciclul parului.

Corpul reactioneaza la aceasta, provocand roseata si iritatii in zona afectata. Pielea poate fi putin dureroasa si este posibil sa simtiti o anumita umflatura. Simptomele sunt de obicei de scurta durata. Zona afectata poate arata similar cu pielea care tocmai a fost ceruita sau pensata. Unii dermatologi folosesc anestezice locale pentru a reduce raspunsul pielii la proces. Dupa reactia initiala, de obicei in cateva ore dupa tratament, iritatia ar trebui sa dispara. Umflarea si roseata pot raspunde bine la pachetele de gheata sau baile cu apa rece. Unele persoane se pot plange de cruste de piele in zona afectata. Crustele pot provoca uneori cicatrici. Prin utilizarea unei creme hidratante pentru ingrijirea zonei tratate dupa tratamentul cu laser, orice problema permanenta cauzata de tratament poate fi prevenita.Unele persoane pot observa o usoara decolorare a zonei tratate a pielii, care poate deveni usor mai intunecata sau mai deschisa dupa indepartarea parului cu laser.

 Persoanele cu pielea mai deschisa sunt mai susceptibile de a avea modificari de pigmentare mai intunecate. Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot fi mai predispuse la modificari ale pigmentarii. Aceste modificari vor disparea treptat in timp, iar pielea va reveni la normal. Profesionistii pot aplica racitorul pe pielea umana inainte de a utiliza laserul. Acest lucru ajuta la prevenirea arderii pielii de catre laser. Tratamentul de epilare definitiva poate reduce semnificativ cresterea parului. Dupa primul tratament, multi oameni pot fi fara par Multi oameni au nevoie de practici repetate pentru a obtine o solutie permanenta sau satisfacatoare pentru a face fata excesului de par. Dupa fiecare proces de vopsire a parului, parul va deveni din ce in ce mai stralucitor. Cert este ca aceste mici neplaceri sunt modice in comparatie cu toate avantajele aduse la schimb.

Leave a Comment