Ce trebuie sa stii despre diversificarea alimentatiei la bebelusi

De la nasterea copilului tau, ai experimentat deja multe descoperiri alaturi de el. Ai reusit sa il hranesti la san si sa ii dai prima sticla cu lapte sa o tina in manutele sale. In acelasi timp, ati invatat si cum sa alegeti si sa curatati biberonul. Pe scurt, treptat ai invatat cum sa devii o mama grijulie si cum sa ai grija de alimentatia bebelusului cat mai bine cu putinta.

In primul rand, atunci cand doriti sa faceti unele schimbari care au legatura cu alimentatia bebelusului este important sa stiti sa nu diversificati alimentele bebelusului prea devreme, cu riscul de a-l sensibiliza la alergenii alimentari. Daca laptele matern ramane baza dietei sale in primele cateva luni, puteti sa-i suscitati usor gustul prin implementarea unei diete de tranzitie.

Pasul cel important in primele luni ale micutului tau este diversificarea alimentelor, care se face treptat. Mai intai ii veti oferi portii mici de legume amestecate sub forma de piureuri cu carnita slaba. Apoi ii poti oferi suc de fructe ca bautura. Cu toate acestea, ai grija sa introduci o singura mancare noua odata si sa nu-l fortezi daca nu ii place ceea ce ii oferi. Incetul cu incetul, veti putea varia legumele, fructele, apoi carnea.

In jurul varstei de 7 luni, copilului tau va incepe sa mestece. Atunci ai sansa de a-i propune niste alimente solide de dimensiuni foarte mici. Cu toate acestea, vi se va recomanda sa derulati totul intr-o maniera cat mai lenta, deoarece, pana la 8 luni, bebelusul isi pastreaza in general reflexul de extrudare pentru a nu se sufoca. De-a lungul saptamanilor are loc si  cresterea dintilor, care ii va permite sa mestece din ce in ce mai bine. Ulterior, ii puteti oferi apoi mancare taiata in bucati mici, a caror dimensiune poate creste treptat. Totusi, pana la o anumita varsta, laptele ramane baza dietei celui mic.

Micutul tau a crescut si odata cu cresterea sa apar inevitabil noi intrebari. Pana la ce varsta sa dai lapte? Cum se fac primii pasi spre inceputul diversificarii alimentelor? Ce mancare ar trebui sa i se dea copilului mai intai? Cum sa gatesti mancare pentru copii? Pentru a va ghida in aceasta directia, redactia Clubul Bebelusilor a pregatit o sectiune speciala pentru documentarea legata de aceasta etapa, care va va permite sa monitorizati luna de luna hranirea bebelusului. De la cele 4 luni ale bebelusului si pana la varsta de 12 luni, urmareste cresterea acestuia, etapele diversificarii alimentelor si insoteste-l in descoperirea alimentelor pentru a-i incuraja simturile si pentru a-i asigura un stil de viata cat mai sanatos.

Alege sa te informezi corect, din surse sigure, atunci cand vine vorba despre sanatatea copilului dumneavoastra, iar Clubul Bebelusilor poate fi considerat un site cu informatii corecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *