Alege Grecia ca destinatie de vacanta in 2021

Vrei sa calatoresti in Grecia, dar nu stii unde? Rezervati-va un sejur Grecia si vizitati Santorini. Aceasta mica insula greceasca este renumita pentru casele sale stancoase, cu acoperisuri albastre varuite. Daca intentionati sa calatoriti in Santorini, aceasta va fi prima dumneavoastra fotografie. Daca sunteti in cautarea unei destinatii romantice de vacanta, atunci acest loc este perfect. Nu puteti rata apusul soarelui din Oia, vizitati numeroasele situri istorice sau explorati podgoriile. Dar trebuie sa mergem pas cu pas. In ultimii ani, excursiile la Santorini au devenit din ce in ce mai populare, aceasta fiind, cu siguranta, o atractie turistica, dar surprinzator de ieftina. Odata ce parasiti capitala, puteti scapa cu usurinta de multime. La Oia, situatia este diferita. Prin urmare, cel mai bine este sa evitati vara, astfel incat sa va puteti bucura de acest loc cu un ritm mai relaxat si preturi mai mici. Vara (iunie-august) este foarte calda, cu o temperatura medie zilnica de 30° C. Marea Mediterana este un loc ideal pentru a inota si a va bucura de plaje, dar este sigur ca majoritatea oamenilor in acest moment decid sa calatoreasca la Santorini. Temperatura medie scazuta in timpul iernii este de 9° C, dar uneori din cauza altitudinii mari din Santorini, temperatura poate scadea si mai mult.

Remains of Hadrian’s Library and Acropolis in the old town of Athens, Greece.

Este recomandat sa puneti cateva haine calde in valiza iarna, mai ales intre noiembrie si februarie. Apropo de plajele grecesti, Santorini nu are plajele idilice cu nisip alb pe care le au alte insule. In schimb, plajele si golfurile sale sunt din roci vulcanice si pietricele. Totusi, nu fi suparat, pentru ca frumusetea lui il poate compensa. Dupa cum sa mentionat mai devreme, daca mergeti la plaja in timpul verii (in principal in iulie si august), nu va asteptati sa fiti singuri. Veti gasi ca majoritatea plajelor sunt intotdeauna aglomerate. Kamari si Perissa sunt cele mai aglomerate, in special barurile si restaurantele de langa apa. Pentru a scapa de multime, o alegere buna este plaja Monolithos. Sejurul in Grecia va va aduce experienta mult vista si relaxarea de care aveti nevoie pentru ca, in momentul in care va veti intoarce la rutina de zi cu zi, sa fiti fericit.

Ce este mai frumos decat un om fericit? O alta activitate cea mai populara atunci cand calatoriti in Santorini este de a vizita Farul Akrotiri, care este situat la capatul sudic al insulei, langa ruinele Akrotiri. Este folosit de armata greaca si, prin urmare, nu poate patrunde in interior, dar aceasta este o buna oportunitate pentru peretii sai varuiti si pozitia sa pe marginea stancii este periculoasa. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru a va bucura de apusul soarelui.

Leave a Comment