Afla mai multe despre cea mai noua metoda de curatare ecologica

   Cunoscuta de cele mai multe ori drept elementul cheie pentru o atmosfera deosebita in cadrul tuturor petrecerilor, gheata carbonica reprezinta o substanta a carei utilizari inglobeaza mult mai multe domenii. Incepand de la transportul in parametri optimi a medicamentelor si depozitarea in conditii sigure a culturilor cerealiere, aplicatiile comerciale sunt fara indoiala cele mai cunoscute si des intrebuintate pentru dioxidul de carbon aflat in stare solida. Mai mult decat atat totusi, este posibil sa fiti surprinsi de aceeasi versatilitate ce se manifesta mai ales in domeniul industriei, preponderent in ceea ce priveste procedeul de curatare cu gheata carbonica. Printre avantajele acestei tehnici se numara faptul ca materia prima in sine nu se obtine prin tehnici dintre cele mai complicate, ci este chiar usor de facut odata ce detineti aparatura potrivita. Astfel, incepand de la dioxidul de carbon in faza lichida, acesta este supus unor tratamente sistematice care ii manipuleaza starea de agregare in asa fel incat sa treaca in gaz iar mai apoi in solid, fiind utilizat mai apoi in nenumarate contexte.

Ce presupune procedeul de sablare?

   Ca si tehnologie, curatarea sau finisarea unei suprafete, fie ea sticla, metal sau piatra, se poate realiza cu ajutorul mai multor materiale cu potential abraziv, cu diferite niveluri de granulatie, care vor stabili ulterior si nivelul pana la care va fi slefuita portiunea asupra careia se lucreaza. Desi in momentul in care sablarea a inceput sa fie folosita tot mai des, nisipul a fost materialul nemetalic favorizat datorita costurilor mici, odata cu abordarea unei directii mai prietenoase cu mediul s-a incercat modernizarea tehnicii in sine, prin intermediul ghetii carbonice. Astfel, noua metoda presupune in prezent utilizarea concomitenta a aerului comprimat si a granulelor de dioxid de carbon pentru a curata o gama larga de depuneri nedorite, de la lipici si ulei si pana la lacuri si vopsele. In ceea ce priveste modul in care cele doua substante actioneaza in mod sinergic, rata de eficacitate este data de socul termic ce contracta, crapa si desprinde substanta nedorita de pe suprafata tratata.

Avantaje si domenii de interes

   Daca ar fi sa enumeram doar cateva dintre aplicatiile cele mai des intalnite ale acestui nou procedeu, industria aeronautica, farmaceutica si cea auto se numara printre beneficiarii care se bucura de o alternativa la vechile metode ce includeau solventi chimici cu potential toxic, accesorii cu precizie limitata in ceea ce priveste nivelul de abraziune sau nivelul de deteriorare a suprafetei. Mai mult decat atat, fiind o tehnologie ecologica 100%, non-toxica si mult mai precisa, este usor sa intelegem de ce atat de multe operatiuni beneficiaza de pe urma imbunatatirii tehnicii de curatare cu gheata carbonica. Astfel, fie ca este vorba de eliminarea mucegaiului de pe diferite suprafete, curatarea straturilor de vopsea intr-un timp record sau pastrarea in stare buna a echipamentelor electrice, sablarea este tehnica cea mai potrivita.

Leave a Comment