Oricine ar trebui sa mearga in capitala Germaniei

O vacanta la Berlin e ideala pentru turistii care vor sa se bucure de frumusetea unui oras cu niste obiecte turistice unice.

Cel mai faimos punct de reper al Berlinului este Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor), un simbol al unei natuni divizate și acum un simbol al unitații și al pacii. Aceasta poarta neoclasica a fost comandata de regele Frederick Wilhelm al II-lea în 1788, iar designul sau a fost inspirat de Propylaea din Atena. Monumentul de gresie are o înalțime de 26 de metri, fiind situat în cartierul Mitte din Pariser Platz, la doar un bloc de cladirea Reichstag. În timpul razboiului rece, poziția sa a facut-o un loc in care au loc demonstrații ale berlinezilor din vest. A fost, de asemenea, scena unui gest semnificativ, când cancelarul german Angela Merkel, rusul Mikhail Gorbaciov și polonezul Lech Walesa au trecut prin poarta în 1999 pentru a comemora distrugerea zidului Berlinului cu 20 de ani inainte.

Reichstagul a fost inițial finalizat în 1894, cand palatul neo-renascentist a servit ca locuința a Dietei Imperiale a Imperiului German pâna când a ars în 1933. Nu a fost folosit din nou decât dupa reunificarea Germaniei, moment în care a suferit o perioada de zece ani de reconstrucție pentru ca, în final, sa devina sediul parlamentului german în 1999. Un punct culminant al acestei reconstrucții magnifice este domul Kuppel, din sticla, de unde poti vedea niste privelisti superbe ale orașului, în special noaptea, de la Restaurantul Rooftop. Rețineți ca intrarea în Dome și Terrace este cu bilet și, datorita cererii, se recomanda ca biletele sa fie solicitate în avans.

Situata intre râul Spree și Kupfergraben, Insula Spree este mai bine cunoscuta sub numele de Muzeul Island (Museumsinsel), fiind sub protectia Unesco. Aici veți gasi multe dintre cele mai vechi și mai importante muzee ale orașului, inclusiv Muzeul Vechi (Muzeul Altes), construit în 1830 pentru a gazdui Bijuteriile Coroanei și alte comori regale. Noul Muzeu, distrus în timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost reconstruit și deschis din nou în 2009, fiind gazda unor colecții din Muzeul Egiptean, Colecția Papyrus și Colecția de Antichitați clasice.

 

Vechea Galerie Naționala (Alte Nationalgalerie), deschisa în 1876, prezinta sculpturi și picturi neoclasice din anii 1815-1848, precum și opere impresioniste și moderniste timpurii. Muzeul Bode gazduiește o colecție de arta bizantina, precum și o mare colecție de sculpturi. Cel mai popular muzeu al orașului, Pergamonul, cuprinde muzeul de Arta Islamica, Poarta Ishtar și cladiri istorice din Orientul Mijlociu.

 

Zidul Berlinului a luat naștere în 1961, când Germania de Est a izolat jumatate din oraș pentru a împiedica cetațenii sa fuga în Germania de Vest. Pana sa fie distrus in 1989, zidul înalt de patru metri s-a extins pe 155 de kilometri, avand 293 de turnuri de observare și 57 de buncare. Astazi, au ramas doar cateva vestigii ale acestui zid, acoperite de grafitti. Printre obiectivele importante se numara Muzeul Centrului pentru refugiați Marienfelde, cu exponatele, Monumentul ridicat în memoria Orașului împarțit și Victimele Tiraniei Comuniste, Fereastra de amintire și un centru pentru vizitatori . De asemenea, interesant este si Muzeul Haus am Checkpoint Charlie, care marcheaza cel mai cunoscut punct de trecere între estul și vestul Berlinului, cu expoziții și artefacte lehate de istoria drepturilor omului.

 

Cel mai vechi și mai mare domeniu prusac al Berlinului, Palatul Charlottenburg de la sfârșitul secolului al XVII-lea, a fost de zeci de ani resedinta  regalitații germane. Frumos renovat , acest palat imens are caracteristici extraordinare, incluzând o cupola centrala de 50 de metri înalțime, decor in stil baroc și rococo în toate camerele și o gradina mare inspirata de gradinile de la Versailles. Un punct culminant al programului turistic al proprietații este o vizita la New Wing, cu apartamente de stat și sali de banchete.

 

Toate aceste locuri va vor incanta si va vor face sa va bucurati ca v-ati petrecut vacanta Berlin. Biletele de avion nu sunt foarte scumpe, tariful variind intre 100 si 600 de lei pentru luna octombrie.

Leave a Reply

Close Menu