Cum se realizeaza recoltarea celulelor stem

Dupa cum prea bine stim, in ultimii ani, celulele stem au captat un grad de atentie sporit din partea cercetatorilor si a medicilor din intreaga lume. Gratie abilitatilor lor uimitoare, acestea au inceput sa fie utilizate pentru a trata din ce in ce mai multe maladii si pentru a vindeca diferite boli care pana acum nu au avut niciun fel de remediu. Astfel, recoltarea celulelor stem a inceput sa devina din ce in ce mai populara in randul tinerilor parinti din Romania, dar ce implica exact acest procedeu?

In primul rand, trebuie sa stim ca atunci cand vine vorba de recoltarea celulelor stem, aceasta se realizeaza inca de la nasterea celui mic. Sunt doua tipuri de celule stem care sunt tintite de aceasta operatiune, este vorba strict de celulele stem mezenchimale si cele hematopoietice. Dar de ce anume aceste doua tipuri? Pentru ca ele au cea mai dezvoltata capacitate de diferentiere a intregului organism uman. Trebuie sa stiti faptul ca la inceputul vietii fatului, acesta nu este nimic mai mult decat un simplu amalgam de celule stem. Prin intermediul abilitatii lor de diferentiere, acestea vor deveni pe parcursul perioadei de gestatie diferite tesuturi fie ca este vorba de tesuturi musculare, osoase sau nervoase. Abilitatea celulelor stem mezenchimale de a crea organe si a celor hematopoietice de a da nastere sangelui este exact ceea ce a fost folosit si exploatat pana acum pentru a putea trata diferite maladii degenerative, ereditare sau chiar si congenitale.

Recoltarea celulelor stem de acest tip se realizeaza inca din momentul nasterii fatului. Cu toate acestea, nu trebuie sa va faceti griji pentru ca aceasta procedura nu impune absolut niciun fel de risc pentru mama sau pentru fat. Recoltarea celulelor stem impune culegerea unor mostre de sange ombilicar si placentar. Acestea, mai apoi sunt transportate direct la o banca de celule stem pentru faza a doua a dezvoltarii grefei de celule. In esenta, in faza a doua, mostrele recoltate sunt curatate de orice alt tip de celule care nu sunt esentiale transplantului viitor si care nu ar putea sa reziste procesului de criogenare. Dupa faza a doua, grefa de celule stem este racita treptat, sub atenta supraveghere a specialistilor, pana cand ajunge la temperatura maxima de -149 de grade celsius.

In momentul in care proprietarul grefei sau rudele acestuia vor avea nevoie de un transplat, acestia vor putea sa ceara grefa de la banca aleasa. Intr-un timp scurt, banca de celule stem va trebui sa puna la dispozitia clientilor sai grefa ceruta, pentru ca acestia sa o poata utiliza in cadrul unui transplant.

Avand in vedere pletora de maladii care pot fi tratate prin intermediul unui transplant si chiar si modul non-invaziv si sigur prin care se realizeaza recoltarea celulelor stem, putem afirma cu precadere faptul ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu recurgem la o astfel de operatiune in cazul in care vrem sa oferim un viitor sigur si sanatos micutilor nostri si a celor pe care ii iubim. Astfel folosindu-ne de tehnologia moderna a medicinei si de modul uimitor in care aceasta poate sa utilizeze celulele stem pentru a trata boli care pana acum nu aveau cale de vindecare, vom putea sa ne protejam de toate surprizele neplacute pe care viitorul poate sa ni le ofere.

Daca doriti sa beneficiati de cele mai moderne servicii ale unei banci care se ocupa de recoltare si stocare celule stem, nu trebuie decat sa veniti si sa explorati ceea ce Stem Sure are sa va ofere. O rata de succes a transplanurilor cu grefe de celule stem recoltate si detinute de noi de 10/10 reprezinta garantia adevarata a serviciilor noastre.

Leave a Reply

Close Menu