Ploua afara? 5 activitati pe care le poti face cu copilul tau

Ploua afara, dar copilul tau nu este afectat de vremea mohorata. Ba din contra, este plin de energie si nu stii ce sa te mai faci cu el.

Profita de vremea de afara pentru a petrece timp de calitate cu micutul tau si mai elimina tableta din viata lui.

Cum te poti distra cu copilul tau cand ploua?

1.Construieste o fortareata

Daca spatiul iti permite, scoate din dulap cearceafuri, fete de perna si construiti impreuna un fort. Incearca sa alegi o zona strategica fie in sufragerie peste canapea, fie in camera copilului peste patul lui.

Nu uita sa folosesti instalatia de Craciun pentru a lumina interiorul fortului.

Odata ce ati terminat de instalat fortareata, depanati amintiri sau spune glume copilului tau pentru a crea amintiri frumoase.

 

2.Planifica o vanatoare de comori

Pune mintea copilului tau la contributie si ajuta-l sa isi consume energia printr-o vanatoare de comori.

Exista mai multe abordari pentru aceasta activitate. Poti ascunde diferite obiecte in casa pe care el trebuie sa le gaseasca sau ii poti seta o serie de activitati fizice pe care trebuie sa le faca contratimp.

Daca mergi pe varianta clasica, trebuie sa ii desenezi o harta si sa ii oferi un cutiuta in care sa adune comorile.

3.Jucati carti

Aduna toata familia la un loc pentru un joc pe cinste de carti. Macao, septica, popa-prostul, razboi, whist, alegerea este doar a voastra.

Puteti face lucrurile mai interesante daca jucati si pe provocari. Ce amintire haioasa va ramane in mintea copilului tau cand isi vede tatal imitand o gaina!

 

4.Gatiti un desert

Ce activitate mai buna pentru un copil decat una care vine la sfarsit cu rasplata unui desert?

Implica-l in diferite etape la prepararea desertului sau preferat. Nu te supara daca in momentul in care desface punga de faina murdareste peretii, ci radeti amandoi de momentul in sine!

O vreme urata este ocazia perfecta pentru un desert delicious, preparat in casa.

 

5.Jocuri de masa

Poate varianta clasica, dar la fel de distractiva este sa te va implicati intr-un joc de masa. Poti incerca ceva usor cum ar fi “Nu te supari frate” sau ceva mai amplu precum Monopoly. Deschide dulapul si adu-ti aminte de jocurile frumoase, care intre timp, s-au umplut de praf.

 

Vremea urata de afara nu trebuie sa iti strice ziua. Mai bine, foloseste aceasta zi ca un pretext pentru a petrece timp de calitate impreuna cu micutul tau.

Leave a Reply

Close Menu