De ce nu este bine sa minti (3 motive de ce sa elimini minciuna din viata ta)

Astazi vom vorbi strict despre efectele secundare grave pe care le are minciuna asupra reputatiei tale, a interactiunii sociale si asupra perceptiei despre tine insuti.

Nu exista nici un motiv valid pentru care sa minti pe cineva, indiferent de raul pe care ti l-au facut. Lasa-I pe ei sa se descurce cu rautatea lor.

Stabileste limite fata de cei din jur si incearca sa le mentii. Este o cale echilibrata a de a face lucrurile si de elimina tentatia de a minti.

Iata 3 motive sa renunti la obiceiul de a minti:

1.Pierzi increderea persoanelor din jur

Familia, partenerul de viata, prietenii si colegii tai fac parte din repertoriul emotional si social al unei persoane. Ai nevoie de prezenta lor in viata ta pentru a te simti acceptat si apreciat ca persoana, dar si pentru productivitatea in munca.

In momentul in care minti, pierzi acea incredere pe care ti-au acordat-o acele persoane. Iar odata pierduta, este greu sa o recapeti.

Minciuna poate duce la indepartarea persoanelor dragi din viata ta si te vei trezi la un moment dat singur.

2.Iti creeazi o reputatie proasta

Tu ai petrece timp cu o persoana ca te minte constant? Raspunsul este nu, nu-i asa?

Situatia este la fel si invers. Cand spui o minciuni, esti convins ca nu vei fi prins.

Gandeste-te ca daca minti, vei capata o reputatie proasta. In plus, te vei simti rusinat in momentul in care minciuna ta a fost descoperita.

 

3.Iti poate aduce prejudicii de natura legala

Te obisnuiesti cu minciune si incepi sa o aplici si in alte situatii decat cele sociale. Poate minciunile pe care le spui astazi nu iti fac probleme. Insa, ce te faci cand vei spune minciuni in situatii serioase, ce iti pot aduce repercusini legale?

Daca vei continua sa minti, nu vei scapa de inchisoare, ci te vei afunda mai mult.

 

Nu are rost sa iti strici relatiile de iubire sau de munca spunand minciuni. Cu ce te ajuta? Poate scapi pe moment, insa viata are talentul de a desconspira adevarul.

Leave a Reply

Close Menu