Am aflat mai multe despre bolile transmisibile

Hepatita B este o afectiune serioasa care poate pune in pericol viata bolnavilor, motiv pentru care este important sa se cunoasca factorii de risc, complicatiile si modalitatile de tratament ale acesteia. Asadar, se recomanda testele periodice la medic, pentru ca acestia pot identifica cateva semne precum cele de la nivelul ficatului sau ingalbenirea pielii. De asemenea, si analizele de sange pot ajuta la detectarea hepatitei B, iar doctorul va determina daca aceasta este acuta sau cronica, aflata intr-un stadiu mai avansat. In acelasi timp, un examen la nivelul ficatului va evidentia cat de sanatos este acest organ.

Cand sunt recomandate testele

Femeile insarcinate ar trebui sa faca un test pentru detectarea infectiei, la fel si cei care locuiesc impreuna cu o persoana afectata, dar si cei care au o viata sexuala activa in care sunt schimbati partenerii. Homosexualii sunt predispusi la dezvoltarea hepatitei B, dar si cei care au suferit in trecut de diferite afectiuni cu transmitere sexuala. Mai mult, persoanele care urmeaza tratamente cu medicamente ce afectaza sistemul imunitar sunt mai predispuse la dezvoltarea hepatitei B, astfel ca se recomanda efectuarea periodica a testelor.

Diferite modalitati de tratament

Tratamentul pentru aceasta afectiune difera in functie de faza in care s-a ajuns, insa cine a fost expus virusului si nu este sigur daca este vaccinat trebuie sa apeleze la medic in cel mai scurt timp intrucat este suficienta o injectie cu hemoglobina care sa asigure o protectie rapida impotriva hepatitei B. Totusi, aceasta nu este decat o forma de protectie pe termen scurt, motiv pentru care tot vaccinarea reprezinta cea mai buna modalitate.

Pentru infectii acute

Pentru infectiile acute, uneori, poate ca nici nu este nevoie de tratament intrucat exista sanse mari ca problemele sa dispara de la sine. In schimb, medicii vor recomanda pacientilor ca acestia sa fie atenti la stilul de viata, sa se hidrateze si sa se hraneasca corespunzator, astfel incat organismul sa poata lupta cu infectia.

Tratarea infectiilor cronice

Infectiile cronice pot impune persoanelor afectate necesitatea unui tratament pentru tot restul vietii deoarece prin intermediul acestora se previn afectiunile de la nivelul ficatului, dar si posibilitatea ca infectia sa fie transmisa catre cei din jur. Asadar, cea mai simpla modalitate este administrarea unor medicamente pe cale orala, care ajuta ca sistemul imunitar sa lupte cu virusul si sa minimizeze actiunile acestuia. O alta solutie e reprezentata de injectiile cu Interferon, fiind folosita, de regula, in cazul tinerilor infectati care isi doresc sa evite necesitatea unor tratamente pentru tot restul vietii, dar si pentru femeile care intentioneaza sa ramana insarcinate in anii ce urmeaza. In acelasi timp, hepatita B poate fi combatuta si cu ajutorul transplantului de ficat, solutia fiind preferata in cazurile mai complexe, in care organele au fost afectate in proportii ridicate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *